STØPING: Helgatunlia borettslag tar form. FOTO: Brit Rønningen

Helgatunlia tar form

Den 22. juni var det byggestart for Helgatunlia-prosjektet. For tiden er det hektisk aktivitet for å få de første leilighetene klar til påske 2021.

VOSS: Den 4. august 2019 ble det første gravetaket tatt for Helgatunlia-prosjektet. Nesten et år senere, den 22. juni, startet byggmester Hitland med oppføringen av det første leilighetshuset. Når sambåndet.no er der litt over en uke senere, er det støping det går i.

Borettslag
‒ Gjester på Helgatun vil ikke merke så mye til arbeidet som pågår, men vi leier ikke ut til gjester det vi kaller huset i skogen. Det leier vi i stedet til arbeidsfolkene, sier daglig leder Jorunn Johannessen.

I Helgatunlia-prosjektet bygger Indremisjonssamskipnaden (IMS) 74 boenheter, Helgatunlia borettslag, tett på Myrkdalen fjellandsby, og er nå i gang med første byggetrinn der det skal bygges 15 leiligheter. Så langt er 14 leiligheter solgt.

‒ Det er privatpersoner og firma som har kjøpt seg inn, sier Aksel Ingvard Johannessen.

Inntekter
For å få inntekter skal Helgatun bygge nytt vannverk og levere vann til både Helgatun og Helgatunlia. I tillegg kan Helgatun få inntekter for utleie av leiligheter på vegne av eiere i Helgatunlia borettslag.

‒ Jeg er spent på hvor mange som vi får drive utleie for, sier Aksel Ingvard Johannessen.

Overskuddet av Helgatunlia-prosjektet skal gå til opprustning av Helgatun.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.